title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Home Δελτία Τύπου ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 2011

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 2011

 

  Για να δείτε την κατάταξη των αθλητών πατήστε εδώ

 

 Αιανή, 26 -7-2011  Αρ. πρωτ.:11   

                   ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                

"Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής" 

Αιανή Κοζάνης                                               

Τ.Κ. 50004                                                                 

Τηλ. :2461098800/1

Πληρ.: Κύρινας Αντώνης    

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Αιανή 2011:

"Εορταί μηνών Πανάμου – Λωίου – Γορπιαίου - Εκδηλώσεις πνεύματος και άσκησης σώματος"

το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής"

 και με την ευγενική χορηγία του Δήμου Κοζάνης πραγματοποίησε τον 10ο ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ

προς τιμή του αρχαίου Αιαναίου δρομέα.

 Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, οι συμμετέχοντες (126 αθλητές ηλικίας από 6 εως 72 ετών όπου το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν

 παιδιά) παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επέβαλε η άνοδος της θερμοκρασίας. Όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν κανονικά και χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα. 

  Τον 10ο Δρόμο Απολλοδώρου τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ στον αγώνα έλαβε μέρος, όπως κάθε χρόνο, η ομάδα των ομογενών και αμερικανών φοιτητών ιστορίας και αρχαιολογίας, οι οποίοι επισκέπτονται την Αιανή και την Κοζάνη συνοδευόμενοι από τον κο Ηλία Τομάζο, επικεφαλή της Ελληνικής Εταιρείας ΠΑΙΔΕΙΑ των Η.Π.Α.

Εκτός από τους 30 φοιτητές, πολλοί από τους οποίους διακρίθηκαν στον αγώνα δρόμου, στην αποστολή συμμετείχαν επίσης, καθηγητές πανεπιστημίου όπως  Nina Barclay, Carl Lenhart, Souzan Mar.Ξεχωριστή τιμή για την επέτειο των 10 χρόνων είχαν οι αθλητές που συμμετείχαν όλα τα χρόνια και είχαν την πρωτιά ή την διάκριση με ειδικό βραβείο (ένα πιστό αντίγραφο ειδώλιο από την Αιανή) οι τιμώμενοι ήταν στην πρώτη γυναίκα, των 5.000 μέτρων την κυρ. Τσιφλίδου Κούλα, συνδημότισσα μας στον πρώτο άνδρα των 5.000 μέτρων τον κυρ. Φιλημέγκα Γεώργιο συνδημότη μας και στον μεγαλύτερο σε ηλικία 75 χρονών κύριο Γκαραλιό Ζήση συντοπίτη μας .Θέλουμε να παραθέσουμε και τα βιογραφικά των τιμώμενων προσώπων .  

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΙΛΗΜΕΓΚΑΣ

Γεννήθηκε το 1958 στην ΑΝΩ ΚΩΜΗ είναι υπάλληλος της ΔΕΗ παντρεμένος με 2 παιδιά. Οι συναθλητές του τον φωνάζουν ΄΄ο γιός του ανέμου΄΄ Συμμετέχει επί 25 χρόνια σε διάφορους αγώνες σε 15 ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥΣ Και σε 3.000 αγώνες δρόμουΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ :2ος  στο Περιφερειακό πρωτάθλημα το 20021ος  στο Αργος Ορεστικό το 20021ος επί 7 χρόνια στην Αιανή 1ος στον αγώνα βουνού στον Αυγερινό (2004) 25 χλμ.2ος στο Περιφερειακό πρωτάθλημα το 20062ος στο Περιφερειακό πρωτάθλημα το 20073ος στο Περιφερειακό πρωτάθλημα το 20082ος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στην Αλβανία το 2009;Και έπονται και άλλες διακρίσεις.

 ο Ισοκράτης είπε δεν αρκεί να επαινείτε μόνο τους ενάρετους αλλά πρέπει και να τους μιμείσθε

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟ   

ΤσιφλΙδου ΚοΥλα

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας στις 14 Σεπτεμβρίου 1969.Είναι παντρεμένη με τον Παγκαλίδη Κων/νο , υπάλληλο της ΔΕΗ και έχουνε τρία παιδιά. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Λάρισας . Εργάζεται στο νοσοκομείο Κοζάνης . Εκτελεί επί πολλά χρόνια προϊσταμένη στην Κ/Δ της Στεφανιαίας Μονάδας . Από μικρή ηλικία της άρεσε το τρέξιμο αλλά από το 2004 άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες μικρών και μεγάλων αποστάσεων αλλά και αγώνες βουνού.Το 2010 πραγματοποιήθηκε το όνειρό της να τρέξει στον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας (απόσταση 42.195 μέτρα), ο οποίος ήταν και επετειακός των 2500 ετών από τη μάχη του Μαραθώνα .Λατρεύει τα ζώα . Είναι μέλος του φιλοζωικού συλλόγου Κοζάνης η ‘Στοργή’ Σε ευχαριστούμε Κούλα  υγεία και αγάπη να έχεις πάντα. 

 ΓΚΑΡΑΛΙΟΣ ΖΗΣΗΣ 

Γεννήθηκε στις 06 Απριλίου του 1936, στην Αιανή.Ορφανός από μητέρα από πολύ μικρός και ο μεγαλύτερος αδερφός των πέντε αδερφιών της οικογένειας.Αγωνίστηκε από μικρό παιδί με όλες τις ιδιότητες. Πατέρα, μάνας, αδερφού για τον εαυτό του αλλά και για τα αδέρφια του, λόγω φτώχειας της εποχής και ορφάνιας.Παντρεμένος με την Αναστασία Λεοντιάδη και πατέρας τριών παιδιών. Σήμερα έχει δύο εγγονές που λατρεύει, τη Μελίνα 9 ετών και τη Ραφαέλα 5ετών.Έζησε μετανάστης στη Γερμανία για πολλά χρόνια. Από το έτος 2002 που συνταξιοδοτήθηκε μένει μόνιμα στην Αιανή μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά του.Υπήρξε ενεργό μέλος στη χορωδία και στο χορευτικό Αιανής, στο ΚΑΠΗ και ενεργός συμμέτοχος οποιασδήποτε εκδήλωσης αφορούσε τον τόπο μας.Με το ίδιο σκεπτικό αγάπης του τόπου γαλούχησε με πάθος τα παιδιά του και εξακολουθεί με τις εγγονές του.Στον δρόμο του Απολλοδώρου συμμετέχει όλα τα χρόνια και διακρίνεται πάντα με την πρωτιά θα παραμείνει αξέχαστη η ατάκα να πίνεται ξινόγαλο ΑΙΑΝΙΩΤΙΚΟ για να μπορέσετε να τρέχετε στον Απολλόδωρο. Εάν σήμερα συμμετείχε  στον αγώνα θα μας ξανάλεγε να πίνεται ιπποφαές  Αιανής για να τρέχετε στον Απολλόδωρο.Ζήση καλή ανάρρωση και του χρόνου στον Απολλόδωρο.Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος μας τίμησε με την παρουσία του και την συμμετοχή με αθλητή, ο Πανελλήνιος πρωταθλητής   Παρμάκης    Μιχαήλ από τον (ΠΓΣ) Κοζάνης    Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν τον έπαινο συμμετοχής, τα μετάλλια  τους, και τα δώρα τους καπέλο, μπλουζάκι, δάφνινο στεφάνι, και έντυπο υλικό από τις εκδόσεις του Μουσείου.Ο αγώνας δρόμου επί ανωμάλου εδάφους, αποστάσεων 1.000, 3.000 και 5.000 μέτρων, είχε ως αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο και πορεία προς το ρέμα του Χάνδακα (θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους), τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Πόλης και της Βασιλική Νεκρόπολης, το πλατανότοπος της θέσης Γιαννούκα Βρύσης και τη μεταβυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ο τερματισμός  έγινε στην κεντρική πλατεία της Αιανής, όπου ακολούθησε η απονομή των επάθλων στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας, και το δαφνοστεφάνωμα των αθλητών.  

         Ευχαριστούμε θερμά συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους, τον αντιδήμαρχο κ. Τζέλλο Γεώργιο, τους Δημοτικούς συμβούλους Μητσιάκο Ιωάννη, Βαβλιάρα Γεώργιο, και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής κ.Κουφαλέξη

·         Ιδιαίτερα την Τροχαία Κοζάνης για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα

·         Τον γιατρό μας κύρ. Μεντελή Χαρίσιο που ανταποκρίθηκε άμεσα

.·         Την Α.Ε.Γ.Ε.Κ. με την βοήθεια και την δωρεά του ασθενοφόρου με οδηγό τον συγχωριανό μας Περικλή Μαυροδήμο.

·         Τον Ιατρικό σύλλογο Κοζάνης που μερίμνησε για την στήριξη του αγώνα με γιατρό

·         Την Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης για την άμεση στήριξη με όχημα και προσωπικό.

·         Τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  για την χορηγία των αριθμών και των καρτελών στους αθλητές.

·          Τον Συνεταιρισμό του ιπποφαούς της Αιανής για την χορηγία των ποτών που παράγουν οι ίδιοι.

·         Τον Μορφωτικό σύλλογο Αιανής για την χορηγία των νερών και των φρούτων.

·         Ξεχωριστά βέβαια τον Δήμο Κοζάνης με την ΔΕΠΑΚ για την στήριξη, και συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

·         Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στους ανθρώπους του Μουσείου, του Συλλόγου, και στους εθελοντές, που ήταν οι αφανείς αγωνιστές για την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης

·         Οι  μεγαλύτερες ευχαριστίες μας ανήκουν στους αθλητές που με την προσπάθειά τους και το φιλότιμό τους δίνουν το παράδειγμα στα νέα παιδιά για να τους μιμηθούν στην ευγενή άμυλα, και έτσι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον 11ο  Δρόμο Απολλοδώρου το 2012.  

 Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 Καραδήμου Στέλλα                                              Μοσχάκης Κων/νος  

 

DSC_0645.JPGDSC_0764.JPG

Σημείωση: Στη αριστερή φωτό απεικονίζονται τα τιμώμενα πρόσωπα, από αριστερά: Τσιφλίδου Κούλα, Φιλημέγκας Γεώργιος και η κόρη του Γκαραλιού Ζήση που παρέλαβε το βραβείο για τον πατέρα της.

 

! Kάντε κλικ στη κάθε φωτογραφία για προβολή σε μεγαλύτερη ανάλυση

 

Επικοινωνία

Ταχ. Δ/νση: Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Αιανή Κοζάνης 500 04

Τηλ./Fax: 24610-98800/1

E-mail: efakoz@culture.gr

         

EΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ 2022

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ

ΜΑΚΗ ΣΕΒΙΛΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ 21:00

THN ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

 ΣΤΟ ΑΡΧ.ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΑΝΗΣ

για περισσότερα πατήστε εδώ


 Όλη η Ελλάδα  ένας Πολιτισμός  2022               

 Παιδική Θεατρική Παράσταση 

27 & 28 Ιουλίου την Τετάρτη & Πέμπτη στις 9:00 μ.μ.

 στον Αύλιο χώρο του Αρχ. Μουσείου Αιανής

για περισσότερα πατήστε εδώ

 


ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 29 ΜΑΙΟΥ

για περισσότερα πατήστε

 εδώ


ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2022

 ΕΓΚΑΙΝΙΑ  ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΣΤΟ  ΑΡΧ.ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΑΝΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ

για περισσότερα πατήστε εδώ

Ωράριο Λειτουργίας


Δευτέρα ως Παρασκευή 8.30 – 16.00.

Σάββατο – Κυριακή: 8.30 – 16.00

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ Online

Έχουμε 96 επισκέπτες συνδεδεμένους

FOOTER_LINE1 Designed by JoomlArt.com.