title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Home

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ_ΔΡΑΣΗ_2020

PDF

Με επιτυχία και με όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2020 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν!»

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη, μετά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας του κορωνοϊού, εκδήλωση της Εφορείας. Περιλαμβάνει 11 ταμπλό με 59 φωτογραφίες των έργων που δημιουργήθηκαν από τα παιδιά, «μένοντας σπίτι», την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού (Μάρτιος – Μάϊος 2020), στο πλαίσιο ψηφιακής δράσης που διοργάνωσε η Εφορεία. Τα έργα έγιναν στα σπίτια των παιδιών και προέκυψαν μέσα από την διαδικτυακή επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Συμμετείχαν 57 παιδιά, ηλικίας τεσσάρων έως δεκατριών ετών, από την Π.Ε. Κοζάνης, το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας, με συνολικά 91 κατασκευές.

 

Την ψηφιακή δράση και την έκθεση παρουσίασαν η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Κοζάνης, Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη και η Αρχαιολόγος Σάσα Ελευθεριάδου, στην οποία ανήκε και η ιδέα, επωμιζόμενη και την κύριο ρόλο της διοργάνωσης. Την επιμέλεια της έκθεσης και την ψηφιακή επεξεργασία του υλικού ανέλαβε η αρχιτέκτονας Ελισάβετ Γρηγοράκου, ενώ για τη επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης εργάστηκε με χαρά όλο το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

 

Η περίοδος της καραντίνας ήταν δύσκολη για όλους, ασύμβατη με την ανθρώπινη φύση. Ιδιαίτερα ταλαιπωρήθηκαν τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους που είχαν επιφορτιστεί με την ευθύνη να τα κρατήσουν στο σπίτι, μακριά από τις παρέες τους, την αυλή του σχολείου και το ξέφρενο παιχνίδι, ξεχνώντας για λίγο πως παιδί και παιχνίδι αποτελούν έννοιες ταυτόσημες!

Όπως τόνισε η κα Ελευθεριάδου, «την έκθεση τη δημιουργήσαμε με ιδιαίτερη χαρά, γιατί αφορά σε έργα παιδιών. Οι δημιουργίες τους έδωσαν μια νότα αισιοδοξίας, αφού γέμισαν με χρώμα τη γκρίζα περίοδο που διανύουμε. Ευχαριστούμε από καρδιάς τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που τα παρότρυναν και ελπίζουμε ότι ευχαριστήθηκαν τη διαδικασία της δημιουργίας των έργων. Να μην ξεχνάμε πως τα παιδιά είναι το μέλλον! Η επαφή τους με την αρχαιολογία και τον υλικό πολιτισμό διαμορφώνει ευσυνείδητους αυριανούς πολίτες, αφού η παιδεία και η αγάπη για τις αρχαιότητες είναι προαπαιτούμενα για την προστασία τους. Ο ρόλος μας, λοιπόν, είναι να τους προσφέρουμε ερεθίσματα ώστε να επιτευχθεί αυτό και αυτό θα προσπαθούμε πάντα να κάνουμε!»

Με την ελπίδα πως η Εφορεία συνέβαλε, έστω κατ’ ελάχιστον, στην δημιουργική και ευχάριστη αξιοποίηση του χρόνου των παιδιών κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας, απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες προς όλους!

 

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 20 Ιουλίου έως Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Επισκέψιμη καθημερινά: 8:30-15:30

Είσοδος Ελεύθερη, με την επισήμανση της πιστής τήρησης των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας των μουσείων στο πλαίσιο προστασίας από τον covid-19 (Τήρηση των αποστάσεων 1,50 μ. στους εξωτερικούς χώρους και 2 μ. στους εσωτερικούς, Χρήση αντισηπτικού, Χρήση μη ιατρικής μάσκας στην έκθεση).   

 

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 20 Ιουλίου έως Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020


Επισκέψιμη καθημερινά: 8:30-15:30 


Είσοδος Ελεύθερη, με την επισήμανση της πιστής τήρησης των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας των μουσείων στο πλαίσιο προστασίας από τον covid-19:

  • Τήρηση των αποστάσεων 1,50 μ. στους εξωτερικούς χώρους και 2 μ. στους εσωτερικούς.
  • Χρήση αντισηπτικού.
  • Χρήση μη ιατρικής μάσκας στην έκθεση.   
  • Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, όπου οι παριστάμενοι οφείλουν να παραμείνουν καθήμενοι στις θέσεις τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και να εισέρχονται στην έκθεση τμηματικά, σε ομάδες των 15 ατόμων, φορώντας μη ιατρική μάσκα, την οποία εάν δεν διαθέτουν, θα τους παραχωρήσει η Εφορεία. 
  • Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παραμείνει ανοιχτή και η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τμηματικά και με χρήση μη ιατρικής μάσκας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

DSC_0061.jpgDSC_0085.jpgDSC_0098.jpgDSC_0102.jpgDSC_0107.jpgDSC_0112.jpgDSC_0120.jpgDSC_0129.jpgDSC_0142.jpgDSC_0159.jpg


! Kάντε κλικ στη κάθε φωτογραφία για προβολή σε μεγαλύτερη ανάλυση

Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:


 

Επικοινωνία

Ταχ. Δ/νση: Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Αιανή Κοζάνης 500 04

Τηλ./Fax: 24610-98800/1

E-mail: efakoz@culture.gr

         

EΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ  4 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 2021 ΕΩΣ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 2021

για περισσότερα πατήστε εδώΕΗΚΠ 2021

"Πέρα από το 'σύνορον' του Καποδίστρια"

για περισσότερα πατήστε εδώ


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2021 

"Από..έρωτα"

μουσικοθεατρική

παράσταση στο Αρχαιολογικό 

Μουσείο Αιανής  

για περισσότερα πατήστε εδώ


¨Πανούργα χήρα" θεατρικη

παράσταση στο Αρχαιολογικό 

Μουσείο Αιανής Σάββατο

 24 Ιουλίου 2021

για περισσότερα πατήστε εδώ

Οι θεατρικές παραστάσεις

¨Μνήμη"και

"Πεθαίνω σαν Χώρα"

για περισσότερα πατήστε εδώ

1o Μέρος του Θεατρικού Τρίπτυχου

« In Situ » με τίτλο "ΠΡΟΣΒΑΣΗ"

για περισσότερα πατήστε εδώ


 Δράσεις  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

για περισσότερα πατήστε εδώ


Τα Μουσεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

στα Ψηφιακά Μουσεία

για περισσότερα πατήστε εδώ


«Νόσος και θεραπεία στον χρόνο» 

για περισσότερα πατήστε εδώ


ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 

Ψηφιακή Δράση με τίτλο 

«Νόσος και θεραπεία στον χρόνο» 

για περισσότερα πατήστε εδώ


ΕΛΛΑΔΑ_2021

για περισσότερα πατήστε εδώ

Ωράριο Λειτουργίας


Δευτέρα ως Παρασκευή 8.30 – 16.00.

Σάββατο – Κυριακή: 8.30 – 16.00

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ Online

Έχουμε 114 επισκέπτες συνδεδεμένους

FOOTER_LINE1 Designed by JoomlArt.com.