title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Home

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2020

PDF

Με απόλυτη επιτυχία και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από την πανδημία του covid-19, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου η εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, μια εκδήλωση - θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Περίπου 300 άτομα, στον κήπο των γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής και υπό το σεληνόφως, περιηγήθηκαν σε γνώριμα κι αγαπημένα μουσικά μονοπάτια, από δύο μαγικές φωνές, της Αντιγόνης και της Νίκης Ντουσιοπούλου. Μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλόμουσο οικογενειακό περιβάλλον, με καταγωγή από την Κοζάνη και το Τριγωνικό, έχουν να επιδείξουν σήμερα ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, με πανεπιστημιακές σπουδές και εκπαιδευτικό έργο πάνω στη Μουσική (έντεχνο, λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι, αλλά και σύγχρονο-Jazz, ξένο και διεθνές ρεπερτόριο), αλλά και συνεργασίες με σημαντικούς Έλληνες μουσικούς και τραγουδιστές. Παράλληλα, η Αντιγόνη Ντουσιοπούλου σπούδασε Αρχαιολογία στο Α.Π.Θ., ενώ εκπόνησε και διδακτορική διατριβή με θέμα το θρήνο στην Αρχαιότητα. Η Νίκη Ντουσιοπούλου έκανε σπουδές πάνω στη φωτογραφία, ενώ αξιοσημείωτη μεταξύ άλλων είναι η σύμπραξή της με μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Τις καλλιτέχνιδες συνόδευαν οι εξαιρετικοί μουσικοί Δημήτρης Ατζέμης (μπουζούκι, μαντολίνο), Στέλιος Λέκκας (πιάνο), Μιχάλης Πιπέρκος (πνευστά) και Παναγιώτης Ταταρίδης (κιθάρα).

Τραγούδια των Γκάτσου, Θεοδωράκη, Κουγιουμτζή,  Ξαρχάκου, Χατζιδάκι και άλλων σπουδαίων ελλήνων συνθετών, καθώς και τραγούδια από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο ομόρφυναν τη φεγγαρόλουστη βραδιά στην Αιανή, σε έναν από τους εμβληματικούς χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που άνοιξαν το βράδυ αυτό για το κοινό, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την πανσέληνο του Αυγούστου. 

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη μόνιμη έκθεση του μουσείου, αλλα και στις δύο περιοδικές («Η Γυναίκα εν οίκω και εν Δήμω», και «Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν»), που έμειναν ανοιχτές σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και μέχρι τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Βαβλιάρας.


Θερμές ευχαριστίες προς όλους, με την ευχή η επόμενη αυγουστιάτικη πανσέληνος να μας βρει αλώβητους και χωρίς τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε φέτος η πανδημία. Με αίσθημα ευθύνης και προς τιμή όλων, οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα στο προσωπικό του μουσείου, που ειδικά φέτος εργάστηκε όχι μόνο σκληρά, αλλά και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για την ασφαλή διοργάνωση της εκδήλωσης.   


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ TΗΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

DSC_0301.jpgDSC_0331.jpgDSC_0336.jpgDSC_0344.jpgDSC_0363.jpgDSC_0375.jpgDSC_0381.jpgDSC_0396.jpgDSC_1824.jpgDSC_1855.jpgDSC_1875.jpgDSC_1920.jpgDSC_1952.jpgDSC_1997.jpgDSC_2012.jpg


! Kάντε κλικ στη κάθε φωτογραφία για προβολή σε μεγαλύτερη ανάλυση


 ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


 

 

  

Επικοινωνία

Ταχ. Δ/νση: Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Αιανή Κοζάνης 500 04

Τηλ./Fax: 24610-98800/1

E-mail: efakoz@culture.gr

         

EΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ  4 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 2021 ΕΩΣ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 2021

για περισσότερα πατήστε εδώΕΗΚΠ 2021

"Πέρα από το 'σύνορον' του Καποδίστρια"

για περισσότερα πατήστε εδώ


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2021 

"Από..έρωτα"

μουσικοθεατρική

παράσταση στο Αρχαιολογικό 

Μουσείο Αιανής  

για περισσότερα πατήστε εδώ


¨Πανούργα χήρα" θεατρικη

παράσταση στο Αρχαιολογικό 

Μουσείο Αιανής Σάββατο

 24 Ιουλίου 2021

για περισσότερα πατήστε εδώ

Οι θεατρικές παραστάσεις

¨Μνήμη"και

"Πεθαίνω σαν Χώρα"

για περισσότερα πατήστε εδώ

1o Μέρος του Θεατρικού Τρίπτυχου

« In Situ » με τίτλο "ΠΡΟΣΒΑΣΗ"

για περισσότερα πατήστε εδώ


 Δράσεις  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

για περισσότερα πατήστε εδώ


Τα Μουσεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

στα Ψηφιακά Μουσεία

για περισσότερα πατήστε εδώ


«Νόσος και θεραπεία στον χρόνο» 

για περισσότερα πατήστε εδώ


ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 

Ψηφιακή Δράση με τίτλο 

«Νόσος και θεραπεία στον χρόνο» 

για περισσότερα πατήστε εδώ


ΕΛΛΑΔΑ_2021

για περισσότερα πατήστε εδώ

Ωράριο Λειτουργίας


Δευτέρα ως Παρασκευή 8.30 – 16.00.

Σάββατο – Κυριακή: 8.30 – 16.00

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ Online

Έχουμε 115 επισκέπτες συνδεδεμένους

FOOTER_LINE1 Designed by JoomlArt.com.