title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2016-2023 ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ ΑΓ.ΔΡΟΜΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ WORKSHOP ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

PDF

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο ενημερωτικό σεμινάριο (workshop) που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Κυριακή, στη Σιάτιστα. Το σεμινάριο θα είναι σπονδυλωτό: θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. στο Αρχοντικό της Πούλκως στη Γεράνεια της Σιάτιστας και θα συνεχίσει στις 12:30 στο Αρχοντικό Αργυριάδη (Μαλιόγκα) στη Χώρα της Σιάτιστας. Το επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Τα Χρώματα της Σιάτιστας», που υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης στο Αρχοντικό της Πούλκως και το Αρχοντικό Αργυριάδη (Μαλιόγκα) στη Σιάτιστα.

 

 Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο; 

 

Το σεμινάριο απευθύνεται στο ευρύ κοινό που θέλει να έρθει σε μια πρώτη επαφή με δύο μνημεία της κοσμικής αρχιτεκτονικής του 18ου και 19ου αιώνα στη Σιάτιστα, αλλά και σε ανθρώπους με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα που θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής, της διακόσμησης και της ιστορίας των αρχοντικών της Σιάτιστας. Θα χαρούμε πολύ να υποδεχτούμε οικογένειες και γονείς με παιδιά, τα οποία θα απασχοληθούν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης των ενηλίκων με το εικαστικό μας εργαστήριο, με παιχνίδια και παραμύθια.

Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνουμε στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είτε έχουν λάβει ήδη μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Χρώματα της Σιάτιστας» είτε σχεδιάζουν να επισκεφτούν τα αρχοντικά με τις σχολικές τους τάξεις στο μέλλον. Στους εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Τι περιλαμβάνει το σεμινάριο; 

 

Στο σεμινάριο αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης θα ξεναγήσουν το κοινό στα δύο αρχοντικά (Πούλκως και Αργυριάδη-Μαλιόγκα) και θα μιλήσουν για την ιστορία της Σιάτιστας κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. Παράλληλα θα παρουσιαστεί εκτενώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Χρώματα της Σιάτιστας», οι στόχοι του, οι παιδαγωγικές μέθοδοι και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν. Πολύτιμη θα είναι η ανατροφοδότηση από εκπαιδευτικούς και γονείς, που θα προκύψει μέσα από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος colorsofsiatista.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Χρώματα της Σιάτιστας» και για τα δύο αρχοντικά που θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο.

 

Πώς μπορώ να εξασφαλίσω θέση στο σεμινάριο;

 

Η συμμετοχή στο ενημερωτικό σεμινάριο είναι δωρεάν. Τα συγκεκριμένα αρχοντικά, όμως, λόγω της ιδιαίτερης φύσης τους ως κτήρια του 18ου και 19ου αιώνα, δεν μπορούν να υποδεχτούν ταυτόχρονα μεγάλες ομάδες κοινού. Προτείνεται, συνεπώς, να κάνετε προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2461098800 εσωτ. 5 ή στο email: thtsampouras@culture.gr

 

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στη Σιάτιστα!

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ» υλοποιείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση, ΕΣΠΑ 2014-2020».


Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ



 

Επικοινωνία

Ταχ. Δ/νση: Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Αιανή Κοζάνης 501 50

Τηλ./Fax: 24610-98800/1

E-mail: efakoz@culture.gr

         

EΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΜΟΥΣΕΙΩΝ-ΜΝΗΜΕΙΩΝ-
ΑΡΧ. ΧΩΡΩΝ
ΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗΣ  2024

για περισσότερα πατήστε εδώ

Ωράριο Λειτουργίας


Δευτέρα ως Παρασκευή 8.30 – 15.30.

Σάββατο – Κυριακή: 8.30 – 15.30

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ Online

Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους

FOOTER_LINE1 Designed by JoomlArt.com.